vibber projects ondersteunt en begeleidt projecten en onderzoeken
vibbers zijn helden op het gebied van kwaliteit, efficiency, processen en IT.

Vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

wat doen we?

Vibber projects ondersteunt en begeleidt projecten en onderzoeken om vooruitgang en toekomstbestendig resultaat te bereiken. Dit doen we altijd binnen de gewenste tijd, binnen het budget en met de vereiste kwaliteit. Wij zijn getraind en ervaren in projectmanagement en hebben een achtergrond in onder andere IPMA, Agile & Lean Six Sigma. We pakken aan, zijn eerlijk, zijn kritisch en managen de stakeholders die bij het project horen. Zo zorgen we ervoor dat projecten het gewenste resultaat opleveren, of dit nu gaat om meer grip en structuur, efficiëntere processen of meer gemotiveerde medewerkers.

We ontwikkelen dashboards en communiceren proactief, zodat je altijd inzicht hebt in de voortgang en status van het project. Door onze kennis, maar vooral ook door onze oprechte en kritische houding zijn wij binnen no time onderdeel van jouw team. Zo kunnen we echt het verschil maken en samen voor resultaat gaan. Alles om ervoor te zorgen dat jij ’s nachts lekker kunt slapen!

wat komt daar dan bij kijken?
  • rendementsverbetering
  • proces- en kwaliteitsmanagement
  • digitalisering & IT-implementaties
  • interim-management
  • assetmanagement
  • aanbestedingen, in- en verkoop
  • engineering
  • onderzoek en ontwikkeling
  • duurzaamheid
rendementsverbetering

Beter presteren willen we allemaal. Toch is rendementsverbetering voor veel bedrijven een moeilijk thema. Ondernemers en managers worstelen regelmatig met het financiële resultaat van hun bedrijf. Succes wordt bepaald door de beslissingen die je neemt. En precies daarmee kunnen wij je helpen. Vibber projects biedt verschillende programmas die je in staat stellen om je ambities te realiseren. We maken heldere analyses van doelstellingen, mogelijkheden en consequenties. We zetten direct kleine stappen vooruit en doen niet aan dikke rapporten. We werken graag samen met jou aan zaken als omzetverhoging, rationalisatie, efficiency en kostenreductie. En is het inmiddels vijf voor twaalf? Ook voor business recovery kun je bij ons terecht.

proces- en kwaliteitsmanagement

Vibber projects is gericht op operational excellence. Van het implementeren van het 5S-model (Lean op je werkplek) tot het verbeteren van (after)sales en klanttevredenheidsprocessen of het efficiënt inrichten van een productielijn, we kunnen het én doen het. Wij richten al onze diensten in op het creëren van overzicht en grip. We brengen je processen en structuren in kaart en tillen die naar een hoger niveau. Zo zorgen we voor duidelijkheid in taken en verantwoordelijkheden, rust en efficiency. Door succes zichtbaar te maken komt er een positieve beweging in jouw organisatie!

digitalisering & IT-implementaties

IT-systemen als ERP, DMS, CRM, Facility Management of Assetmanagement zijn onmisbaar geworden voor veel bedrijven. De leveranciers van deze systemen verwachten vaak dat klanten voorafgaand aan de implementatie zelf al hebben nagedacht over de optimale inrichting van de processen, maar dat blijkt in de praktijk vaak lastig. Hierdoor worden de IT-systemen niet volledig benut en ontstaat er ontevredenheid na de implementatie. Zonde natuurlijk! Daarom brengt vibber projects de werelden van de leveranciers én haar klanten samen. Wij zorgen ervoor dat IT-implementaties en -optimalisaties goed verlopen. We implementeren niet zomaar nieuwe software, maar zorgen ervoor dat je medewerkers ermee kunnen werken. We nemen hen mee in alle veranderingen en leiden hen op, zodat de nieuwe software optimaal gebruikt kan worden!

interim-management

Behoefte aan tijdelijke en acute inzet om in te spelen op een ontstane situatie of marktbeweging? Denk dan aan vibber projects! Vibbers zijn flexibel, kundig en door hun ervaring zeer geschikt om een tijdelijk(e) taak, project of functie in te vullen. Denk hierbij aan interim managementfuncties, maar ook aan projectbegeleiding en -ondersteuning. Je moet wel een beetje tegen (ongevraagd) advies kunnen, want vibbers zijn gericht op continue verbetering en het optimaliseren van processen en structuren. Op naar de toekomst!

assetmanagement

Iedere organisatie heeft assets – gebruiksmiddelen – waarbij goed beheer essentieel is om ervoor te zorgen dat je niet stil komt te staan. Dit varieert van voertuigen, materieel en gereedschappen tot machines en gebouwen. Het beheer hiervan wordt ook wel assetmanagement genoemd.

Vind jij het lastig om het beheer van jouw assets in te richten en mis je grip op kosten, onderhoud, keuringen, efficiency en duurzaamheid? Vibber heeft veel expertise op het gebied van assetmanagement binnen o.a. gemeentes, veiligheidsregios, afvalinzameling- en verwerking, verpakkingsorganisaties en meer. We implementeren of optimaliseren jouw assetmanagement, zodat dit aansluit op jouw organisatie- én duurzaamheidsdoelstellingen!

aanbestedingen, in- en verkoop

Op zoek naar nieuw materieel, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Vibber projects zorgt dat de te leveren voertuigen of het te leveren materieel voldoen aan de functionele eisen en wensen vanuit de organisatie én berijders. Dit doen we door goed te kijken naar wat jij nodig hebt en dit te vertalen naar een technisch eisenpakket. We begeleiden het complete aanbestedings- of inkoopproces, vanaf het uitzetten van de vraag tot de technische controle bij de levering. We helpen ook graag bij de verkoop van oude voertuigen of materieel, met een goed rendement als resultaat.

engineering

Heb je hulp nodig bij het verrichten van uitstoot- & verbruiksmetingen, het doen van technisch onderzoek of het ondersteunen, begeleiden en implementeren van projectengineering? Dan stellen wij je graag voor aan onze vibbers, die allemaal zeer gestructureerd, projectmatig en mensgericht werken. Uiteraard zijn ze technisch geschoold én communicatief vaardig, zodat ze al jouw engineeringsvraagstukken tot een goed einde kunnen brengen!

onderzoek en ontwikkeling

Weet je niet zo goed of jouw organisatie volledig toekomstbestendig is, of wil je onderzoeken hoe je jouw organisatie optimaal kunt klaarstomen voor de toekomst? Vibbers helpen je graag. We doen haalbaarheidsstudies, marktonderzoek, onderzoeken jouw waardepropositie en bieden inzicht in de tevredenheid van jouw klanten en medewerkers. Hierbij gaan we praktisch, pragmatisch, objectief en onafhankelijk te werk.

duurzaamheid

Het creëren van toekomstbestendige oplossingen die een positieve bijdragen leveren aan de wereld, dat vinden we belangrijk. Vibber projects doet onderzoek en geeft advies over duurzame oplossingen op het gebied van circulaire economie, mobiliteitsvraagstukken, carbon footprint-reductie en energietransitie.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

Projects

de werkorder; middelpunt van de aftersalesorganisatie

We schreven het al eerder: Operational excellence is een term die regelmatig door een importeur of...

Projects

commercie is niet vies!

Ondanks dat aftersales het woord SALES bevat, zit commercie vaak in een verdomhoekje. Dat geldt voor servicemarketing (“mevrouw...

Projects

voordeur open, maar vooral achterdeur dicht!

Ondanks dat aftersales het woord SALES bevat, zit commercie vaak in een verdomhoekje. Dat geldt voor cross-...

Projects

werkoverleg kost tijd, ja. Maar het levert méér op!

In deze serie over aftersalesrendement én het belang ervan, mag een artikel over overlegstructuur niet...

Projects

too busy to improve?!

In ons eerste artikel schreven wij dat operational excellence een term is die steeds vaker door een importeur of holding wordt gebruikt....

Projects

aftersales performance: nét zo essentieel als sales performance!

Alhoewel ook dát zeker niet voor allemaal geldt, weet menig directeur of manager van een autobedrijf een...

Projects

vooruit in facilitymanagement bij Looije Verpakkingen

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Projects

efficiency, veiligheid en duurzaamheid bij verpakkingsbedrijven

Vibber heeft in de afgelopen jaren mooie opdrachten mogen uitvoeren bij diverse verpakkingsbedrijven. Waarom...

Audits

de EED-energieaudit: Hoe haal je er meer uit?

Wetten, richtlijnen, voorschriften: als organisatie heb je je aan een hoop regeltjes te houden. Veel...

Projects

een goede werkplaatsplanning is het halve werk (en misschien wel méér)

Doordat wij in het verleden een vernuftig project op het gebied van werkplaatsplanning mochten verzorgen,...

Projects

de blinde vlek in autoland

Het rendement binnen automotive-retail staat al jaren onder de druk. Dalende nieuwverkopen, problemen rondom de invoering van WLTP én druk...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Assets, Projects

de implementatie van Ultimo bij ACV-groep

ACV-groep kwam met ons in contact via een andere klant van vibber, namelijk Irado NV waar wij vanuit de divisie vibber projects tevens...

Assets, Projects

team effort: een nieuwe vrachtwagen aanbesteed

Gemeente Maassluis stond voor een flinke uitdaging om de huidige vrachtwagen met haakarm en autolaadkraan te...

Projects

duurzaam assetmanagement bij Irado

Vibber is door Irado gevraagd om duurzaam assetmanagement op te zetten in de vorm van een volwaardige afdeling en de implementatie van...

Assets, Projects

kostenreductie en emissiewinst door investering in gedragsverandering

Het brandstofverbruik van een vrachtwagen speelt een belangrijk aandeel in de Total Cost of Ownership (TCO)....

People, Projects

vibber vervult steeds vaker interim-functies

In de laatste jaren is het aantal interim-opdrachten dat vibbers bij klanten verricht aanzienlijk gestegen....

Projects

de praktijktest

wat zou jij verbeteren? Dat is een vraag die wij vaak krijgen tijdens een kennismakingsgesprek met potentiële opdrachtgevers die van plan zijn om een aanbesteding te starten....

Projects

het proceshandboek als belangrijke basis

Tijdens een crisis worden organisaties vaak extra kritisch op hun interne processen en het presteren van medewerkers. Wegens tekort aan...

Projects

vibber toont in samenwerking met TNO ‘roetfilterfraude’ aan in Nederland

Bij de algemene periodieke keuring (APK) zijn het afgelopen jaar nauwelijks verwijderde roetfilters...

Projects

wat doet gefiltreerde diesel met de uitstoot van een koelmotor?

Rob van Njord Filtration zocht een kennis- en onderzoekspartner om zijn product met een goed verhaal in de...

toch niet helemaal wat je zoekt?
vibber people
Vibber people brengt inzicht en krijgt mensen én organisaties in beweging.
vibber assets
Materieel, machines en een wagenpark zonder zorgen: van volledige outsourcing tot de meest handige software.
vibber audits
We voelen jouw organisatie flink aan de tand en geven je een helder overzicht van het verbeterpotentieel.
advies nodig?

Neem contact op met Remco!

Remco de Vette
r.devette@vibber.nl
+31 (0)6 21 28 02 06

© 2020 vibber B.V.