inzicht krijgen in drijfveren en talenten

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

de online Talenten Motivatie Analyse (TMA) geeft inzicht

TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse en geeft je een beter inzicht in wie je werkelijk bent. Deze assessment zegt niets over “goed” of “fout”, maar zegt iets over jouw natuurlijke voorkeursgedrag en is daarmee één van de weinige positieve analyses. Daarom past deze ook zo goed binnen de filosofie van vibber: elk individu heeft zijn eigen kernkwaliteiten.

wat is een Talenten Motivatie Analyse?

De TMA geeft je inzicht in je talenten én motieven. Jouw motieven zijn van grote invloed op jouw gedrag. De TMA methode kijkt dus een laag dieper dan alleen maar naar jouw gedrag. De TMA kijkt naar het gedrag dat jij van nature laat zien of wilt laten zien.

De TMA methode hanteert 22 drijfveren/motieven en daaruit volgen 44 talenten. Daarna volgt een koppeling tussen jouw talenten en competenties (53 stuks). Hierbij wordt aangegeven hoe gemakkelijk je een competentie kunt ontwikkelen. Wanneer je ergens geen talent voor hebt, is het minder zinvol om hierin te investeren. Deze inzichten zijn ook waardevol bij het maken van loopbaankeuzes en bij jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

De input voor deze analyse zijn ruim driehonderd vragen die je online invult. Dat lijkt veel maar het duurt nog geen uur.

drijfveren en talenten – wat is het verschil

Drijfveren zijn de basis van de persoonlijkheid van mensen. Ze hebben een grote invloed op gedrag en ontwikkelingsmogelijkheden. Een talent geeft een intrinsieke behoefte aan, dat wil zeggen dat een talent aangeeft aan welke kant je van een drijfveer zit.  Talenten zijn positief geformuleerde gedragsbewoordingen die voortvloeien uit hoge en lage scores van de drijfveren. Bijvoorbeeld de drijfveer “dominantie”: scoor je hier lager op dan ben je waarschijnlijk meer coöperatief en scoor je hier hoger op dan ben je meer sturend. Beiden zijn talenten, beiden heb je nodig in een team en beiden zijn dan ook niet goed of fout.

hoe zit het dan met talenten en competenties?

Een competentie is een gedragsvaardigheid die iemand bezit. In hoeverre iemand ze vertoont en ontwikkelt wordt beïnvloed door de omgeving én door iemands talenten. Talenten bepalen de aanleg die iemand heeft voor een bepaalde competentie en daarmee ook de ontwikkelbaarheid ervan.

wat brengt de TMA?

Door de TMA-methode krijg je inzicht in je drijfveren en talenten in combinatie met je competenties. Hierdoor weet je bijvoorbeeld waar je energie van krijgt en waarom andere zaken zoveel energie kosten. Of je komt er achter wat je werkelijk héél leuk vindt om te doen. Het vinden van de juiste baan of functie wordt dan ook veel eenvoudiger. Dit inzicht krijg je op individueel vlak, maar kan ook in teamverband geschetst worden wanneer deze analyse voor het gehele team uitgevoerd wordt. Er wordt dan inzicht gegeven in de samenstelling van het team en of de juiste karakters en competenties aanwezig zijn in het team.

Zie hieronder een voorbeeld van een diagram uit de TMA-rapportage. Lees verder onder de afbeelding.

hoe pakken we dat aan?

Om zo veel mogelijk mensen gebruik te kunnen laten maken van dit mooie instrument gebeurt het meeste online. Hiermee houden we de kosten beperkt. We starten met een telefonische intake, vervolgens vul je online de vragenlijst in. Op basis van de resultaten gaan we de analyse maken en koppelen we dit aan je terug in een telefonisch of online gesprek (Skype/Zoom/Teams). Uiteraard is maatwerk ook mogelijk.

Ter opvolging op de resultaten bieden we ook een coachingspakket aan waarbij wij je ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling en de te maken keuzes. We kunnen je ook ondersteunen in sollicitatietrajecten, jouw CV pimpen en je helpen met het schrijven van een toffe brief.

wat kost dat?

Wij hanteren marktconforme prijzen voor de TMA-analyse. Een individuele TMA-analyse neem je al af voor € 549 per persoon inclusief een online gesprek van 1,5 uur. Als resultaat krijg je alle inzichten en analyses in een overzichtelijk rapport weergegeven. Je kunt je aanmelden door onderaan deze pagina contact te leggen met onze TMA-specialist.

Voor het coachingstraject, dat je af kunt nemen na afloop van de analyse, hanteren we een startpakket van vijf coachingssessies van een uur voor €549 (exclusief btw).

loopbaancoaching voor studenten

Studenten opgelet. Omdat wij het belangrijk vinden dat jullie goed inzicht krijgen in jouw eigen drijfveren en talenten zodat je de juiste keuzes maak bieden we dezelfde volwaardige analyse aan tegen een studententarief van € 349 (in plaats van € 549). Meld jezelf aan door contact te leggen met onze TMA-specialist, zie onderaan deze pagina. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Wil je meer weten over de TMA-teamscan? Klik dan hier.

coaching

Alle analyses en coachingsgesprekken worden gedaan door Jaap. Hij is een betrokken coach met een achtergrond in Psychologie en is gespecialiseerd op het gebied van medewerkerbetrokkenheid, autonomie, eigenaarschap en klanttevredenheid. Zijn passie is om mensen in beweging te brengen en te helpen om op de juiste plek terecht te komen.

Twijfel je of een TMA-analyse bij jou past of heb je vragen over de tool of de aanpak? Stel je vraag aan Jaap!

j.geertman@vibber.nl
+31 (0)6 12 219 468

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd Ultimo implementatiepartner voor Fleet Asset markt

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend, waarbij vibber als gecertificeerd implementatiepartner van...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

vooruit in facilitymanagement bij Looije Verpakkingen

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.