kennisontwikkeling (vibber academy)

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Wij delen onze expertise graag, zodat jij zelf ook een expert kan worden. Via onze vibber academy bieden wij diverse trainingen en cursussen (individueel én incompany) aan op het gebied van projectmanagement (IPMA-D en Agile), proces- en kwaliteitsmanagement, Lean Six Sigma, veranderkunde, organisatiekunde en Semco. Onze trainingen focussen op kennisontwikkeling en bevatten daarom een flinke dosis theorie, maar ze maken ook een vertaalslag naar de praktijk. Zo kun je meteen aan de slag met wat je geleerd hebt. Voor een aantal trainingen is het ook mogelijk om een examen te doen, met bijbehorend diploma/certificering.

Diverse consultants en trainers van vibber hebben een achtergrond in het onderwijs en/of hebben veel ervaring met het opleiden van professionals in het bedrijfsleven. Een aantal vibbers zijn aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), waardoor we een erkend opleider zijn. Onze consultants geven trainingen met veel passie en overtuiging om kennis te ontwikkelen. Deze kennisontwikkeling verdient een mooie en eigen plek. Het starten van de vibber academy was dan ook een logische stap.

CRKBO logo kennisontwikkeling vibber academy

wat komt daar bij kijken dan?

projectmatig werken / projectmanagement (IPMA-D certificering mogelijk)

Ben je een projectleider of ben je vaak betrokken bij een project? Wil je snel en makkelijk alles weten over projectmanagement met de bijbehorende tips en tricks zodat je projecten bijna altijd succesvol kunt afronden? Dan zit je bij vibber goed! Hier leer je alles over projectmatig werken! Deze cursus is te volgen op vier verschillende manieren:

individueel

Via onze E-learning kun je op je eigen tempo deze training volgen. Een goedkope en efficiënte manier om meer te leren over projectmanagement (op basis van IPMA D). Wij werken voor deze training samen met E-learningsplatform Modernleerhuis. Meer weten over deze cursus? Klik dan HIER en download onze flyer. De prijs voor deze training is zeer scherp, namelijk € 295 (excl. btw).

incompany

Wil je binnen je organisatie de kennisontwikkeling over ‘Projectmatig werken’ garanderen en je medewerkers dit niet via E-learning laten doen? Kies dan voor een Incompany-vorm. De inhoud is gelijk aan de E-learning variant (klik HIER voor de onderwerpen die tijdens de training behandeld worden). We richten onze training in op de praktijk van jouw organisatie en geven deze training expliciet voor jouw medewerkers en/of teamleden. Dit kan op locatie van de klant, op locatie van vibber (in onze eigen trainingsruimte) of een externe locatie.

online

Sinds maart 2020 was het niet meer mogelijk om onze training ‘Projectmatig werken’ op locatie te verzorgen. Diverse klanten hebben daarom gekozen om de geplande trainingen toch door te laten gaan, maar dan online. Sindsdien bieden we deze training dus ook online aan voor groepen en/of teams.

Vibber academy zorgt voor kennisontwikkeling

klassikaal bij vibber 

Eén a twee keer per jaar organiseert vibber een open-inschrijf-training ‘Projectmatig werken’. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich dan aanmelden en bij genoeg aanmeldingen zal de groep in het geheel getraind worden. Deze training is toegankelijk voor zowel zakelijke als particulieren sector. In 4 avonden wordt je klaargestoomd tot een echte projectmanager of ijzersterke projectmedewerker en dat voor maar € 1.250 (inclusief diner en inclusief Vibber IPMA-D Certificering). Houd onze communicatiekanalen (LinkedIn en website) in de gaten voor wanneer de volgende trainingsmoment gepland staat.

proces- en kwaliteitsmanagement

In 4 dagdelen wordt je meegenomen om je team, organisatie en processen zodanig vorm te geven dat de efficiëntie aanzienlijk zal stijgen en de kwaliteit goed geborgd is. Een perfecte combinatie tussen theorie en praktijk, inclusief diverse tools en technieken die aangereikt worden vanuit vibber. Deze training kan op maat gemaakt worden. Neem HIER contact op voor verdere vragen.

cursussen van Lean six sigma

Zodat iedereen een kennisontwikkeling door kan gaan heeft vibber: Lean, Yellow Belt, De Lean Yellow belt cursus. Dit zijn korte, maar krachtige cursussen. In één dag leer je de basisprincipes van Lean en Kaizen. Ideaal om kennis te maken met Lean en te starten met een andere manier van denken en werken.

Lean Orange Belt (certificering mogelijk)

De Lean Orange belt training gaat een flinke stap verder dan onze kennismakingscursus (Lean Yellow belt). Deze training kost 5 dagdelen en we duiken hier dieper de theorie in en koppelen dit aan de dagelijkse praktijk. Diverse onderwerpen komen hier aan bod, zoals; Klantwaarde (waaronder de 8 verspillingen), Waardestroom (waaronder procesmanagement, Value Stream Mapping), Flow (waaronder (5S-model) , Pull (waaronder kanban), Perfection (waaronder kaizen, pke yoke, visueel management) en overige Lean-tools (zoals PDCA-methodiek, 5x why). De training kan zowel klassikaal, online of fysiek gegeven worden. Klik HIER voor onze ‘Lean Orange Flyer’ met meer informatie.

Lean Green Belt (certificering mogelijk)

Om nog een stapje verder te gaan dan de Lean Orange belt hebben we ook nog de Lean Green belt. De Lean Green belt gaat, vanzelfsprekend, dieper in op de materie dan de Orange belt. De Lean Green Belt training duurt 6 dagen. Tijdens deze training wordt er nóg meer gefocust op de praktijk en hoe dit doormiddel van tools en technieken direct toegepast kan worden. Een pittige training, maar zeer goed voor de kennisontwikkeling en daarom waardevol, voor zowel jezelf als voor je organisatie.

op maat Lean programma

Er zijn mensen en organisaties die net iets anders willen op het gebied van Lean, dan de hierboven beschreven standaard. Dit is geen probleem, maatwerk is mogelijk, zodat hetgeen wat we aanbieden exact passend is voor wat jij of je organisatie nodig heeft. Vraag HIER naar de mogelijkheden voor maatwerk.

verandermanagement

Sta je aan het begin om in je organisatie of team een verandering teweeg te brengen? Laat je dan eerst goed trainen in veranderkunde of verandermanagement. Deze training gaat in op het overwinnen van weerstanden in je organisatie of team, het vormen van een team om de verandering te creëren en diverse andere middelen en technieken om de verandering te waarborgen. Deze training wordt verzorgd door Jaap Geertman, een ervaren veranderkundige binnen vibber people. Vraag HIER naar de verdere mogelijkheden.

klanttevredenheid verhogen

Een zeer gave training over het verhogen van klanttevredenheid waarin de combinatie van processen en mensen aan centraal staat. Deze training wordt gegeven door een kennisontwikkeling expert op het gebied van klanttevredenheid en kost één dag (of twee dagdelen).

begeleiding Customer Journey

Deze training gaat een stap verder dan bovengenoemde training klanttevredenheid. Naast processen en mensen gaan we hier dieper in op de inhoud en behandelen we de klantbeleving uitvoerig. Naast theorie gaat onze kennisontwikkeling expert met je organisatie of team de hele klantreis (van interesse in je dienst of product, sales, aftersales tot opvolging en relatieonderhoud met de klant) in kaart brengen om de verbeteringen inzichtelijk te maken en vervolgens praktische tips, tools en concrete acties uit te zetten. Neem dan HIER contact op voor de mogelijkheden.

medewerkerstevredenheid en betrokkenheid

De tevredenheid en betrokkenheid van je werknemers zullen resulteren in blije consumenten. Wil je dat je medewerkers of teamleden naast meer betrokkenheid ook verantwoordelijkheid gaan voelen? Dan is deze training uitermate geschikt. Onze trainer neemt je mee, aan de hand van theorie, tools en technieken zodat jij een kennisontwikkeling doormaakt, wat je gelijk in de praktijk toe kan passen.

business ethiek

Ben je benieuwd hoe de moderne maatschappij een samenleving van organisaties is geworden en wat de implicaties hiervan zijn? Verdiep je dan in de politieke, morele en existentiële vraagstukken die hieruit voortvloeien. Vervolgens onderzoek je samen met de trainer rollen en verantwoordelijkheden die toegekend kunnen worden. Bestaat er zoiets als een integere organisatie? Is zinvol werk een recht of noodzaak voor mensen? Is duurzaam kapitalisme mogelijk? Denk je dat je zelf stappen kunt nemen op het gebied van organisatie-ethiek en/of project-ethiek? Wil je antwoorden op deze vragen? Wij gaan het je niet geven, tijdens deze training ga je hier namelijk zelf antwoord op geven. Neem dan HIER contact op voor de mogelijkheden.

assetmanagement

Het goed en gedegen beheren van duurzame goederen (assets) is cruciaal. Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw assetbeheer efficiënter kunt inrichten. Ook leert vibber assets je over de ‘heiige assset-driehoek’; kostenreductie, prestatieverbetering (waaronder duurzaamheid en inzetbaarheid) en het beperken van risico’s. Deze cursus wordt verzorgd door onze asset-experts uit onze divisie ‘vibber assets’.

wagenpark- en materieelbeheer

Huidige en toekomstige wagenparkbeheerders opgelet. Het inrichten van je wagenpark of materieelpark kan slimmer. Tijdens deze cursus leer je meer over wagenparkkosten verlagen en hoe je wagenpark of machinepark duurzamer kan worden. Ook deze cursus wordt verzorgd door onze experts uit onze divisie ‘vibber assets’. Neem dan HIER contact op voor meer informatie.

basistraining Inkoop & aanbestedingen

De opzet van deze cursus is om op een praktische manier de basisbeginselen van de overheidsinkoop te leren kennen en deze kennisontwikkeling direct in de praktijk toe te kunnen passen. Deze training is voor iedereen die zich bezig gaat houden met inkoop en aanbestedingen vanuit overheidsorganisaties (gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, waterschapen), maar ook voor de onderwijssector (universiteiten, hogescholen, ROC’s). Thema’s die aan bod zullen komen; inzicht in nationale wet- en regelgeving, Europees aanbesteden, beoordelingsmethodieken, inkoopanalyses, inkoopproces en de rol van inkoop in de organisatie.

werkplaatsmanagement

Als je verantwoordelijk bent voor een werkplaats, denk aan een autowerkplaats, timmerwerkplaats, kleine fabrikanten, dan ben je op de juiste plek. Het optimaliseren van de efficiëntie op de werkplaats en het verhogen van het rendement zijn lastige projecten. Daarom biedt vibber aan om hier begeleiding en training voor te geven, zodat jij een kennisontwikkeling doorstaat. Wil je de kennisontwikkeling binnen jouw bedrijf vergroten? Neem dan deel aan deze training. In 4 dagdelen gaan we dieper in op het optimaliseren van werkplaatsprocessen, interne en externe communicatie, kwaliteitswaardborging, sturen op cijfers (KPI’s) en het aansturen van je werkplaatspersoneel.

Semco basistraining

In één dag wordt je ondergedompeld in de grondbeginselen van de Semco filosofie. Aan de hand van de wereldwijd bekende Semco Style Roadmap ontdek je wat jouw organisatie nodig heeft om naar zelforganisatie te bewegen en waar jij mee kunt beginnen. De kosten voor deze basistraining bedragen € 495 per deelnemer (excl. btw). Deze training kan ook incompany gegeven worden, klik HIER voor een prijsopgave. Wil je toch wat meer informatie over Semco, klik dan HIER voor onze Semco pagina.

Semco verdiepende training

Voor personen of teams die een laag dieper willen gaan dan de basistraining en concrete stappen willen maken met zelfmanagement hebben we de ‘Verdiepende training’. Deze driedaagse training zorgt voor de juiste bagage om de implementatie binnen je team of in je gehele organisatie verder vorm te geven. Tijdens deze training staat een Semco Style Expert uitgebreid stil met wat de deelnemers nodig hebben om een volgende stap te maken met zelfmanagement en wat de rol van de deelnemer hierin kan zijn. De kosten voor deze trainingen bedragen € 2.560 (excl. btw). Deze training kan ook incompany gegeven worden, informeer HIER naar de prijzen. Zie HIER onze pagina over Semco en Zelforganisatie.

lezingen & workshops

Naast deze cursussen en trainingen kan je ook een expert bij vibber inhuren voor een losse workshop (of een paar workshops) of lezingen (denk hierbij een teamdagen, personeelsbijeenkomst). Hierbij zijn de thema’s; projectmatig werken, Lean, veranderkunde, organisatiecultuur, klanttevredenheid, customer journey, medewerkersbetrokkenheid, zelfsturende teams, Semco, organisatie-ethiek, , assetmanagement, wagenpark- en materieelbeheer en werkplaatsmanagement. Een lezing van ongeveer 1,5 uur kost (ongeacht de groepsgrootte) € 1.000 excl. btw  en is inclusief een intakegesprek en de voorbereiding van de lezing, hierbij komen eventueel reiskosten.

Wij geven onze trainingen in verschillende vormen. Denk hierbij aan individueel, klassikaal, online en Incompany. Daarnaast zijn enkele training via E-learning beschikbaar. Komende periode zullen meer trainingen en cursussen aangeboden worden door middel van E-learning. Laat dan HIER een belverzoek achter voor Joël van den Doel, onze kennisontwikkeling expert.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Assets

Partnerreferentie Ultimo en vibber

Een ijzersterke samenwerking in de fleetmanagement en logisitieke sector. Lees hier over het...

Vibber

Terugblik SEMCO-training De Waal

De Semco training voor leidinggevenden is er voor iedere medewerker die collega’s begeleidt, ondersteunt of aanstuurt. Noem het de...

Vibber

Kerstboodschap 2023

Afgelopen jaar stond in het teken van verandering, omdat we verhuisd zijn naar een pand in Rijswijk. Op ons nieuwe kantoor kunnen we onze...

Vibber

vibber rijdt MONO

Vibber is ambassadeur geworden van de MONO campagne en heeft zich aangesloten bij MONO zakelijk. Jaarlijks betreuren we in het zakelijk verkeer 240 doden en circa 12.000 ernstig...

People

medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk Auto Totaal BV

Het verhogen van het werkgeluk en de medewerkersbetrokkenheid stond centraal tijdens het project bij Auto...

Assets

vibber implementatie Ultimo werkplaatsmanagement en assetmanagement bij Spaansen

aanleiding Marcel Spaansen, manager bij Spaansen Materieel en Techniek, heeft de ambitie...

People, Vibber

betrokkenheid en werkgeluk binnen de automotive

Hoe kun je als autobedrijf zorgen dat je aantrekkelijk bent én blijft om bij te werken, waardoor er meer...

Assets, Projects

duurzaam assetmanagement bij Irado (video)

Vibber is door Irado gevraagd om duurzaam assetmanagement op te zetten. In de vorm van een volwaardige afdeling en de implementatie van...

People

vibber officieel partner van Semco Style Institute

Met de ondertekening van een partnerovereenkomst slaan vibber en Semco Style Institute de handen ineen om...

Assets

verhoging inzetbaarheid van wagenpark bij Wielemaker

Wielemaker is al meer dan honderd jaar actief in Middelburg met haar afvalinzameling en transport. Tot circa...

Vibber

happy vibber day!

Vibber is één jaar! Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en dat mag gevierd worden. Aangezien het erg lastig is om dit te vieren in corona-tijd, moesten wij creatief zijn....

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Projects

digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Assets, Projects

Looije Verpakkingen: vooruit in facilitymanagement

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Assets, Projects

wagen- en materieelparkbeheer Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

autonomie en zelfsturing implementeren bij Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

trainingen van de vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw...

People, Projects

aftersales bijdrage: hét antwoord op dalend rendement

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

onafhankelijk audit bureau: controleren bij Mitsubishi Motors

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Joël van den Doel
j.vandendoel@vibber.nl
+31 (0)6 49 39 31 11

© 2024 vibber B.V.