VACO: de weg naar continue verbetering

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

VACO is de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland. VACO behartigt de belangen van honderden banden- en wielenbedrijven uit de gehele bedrijfskolom. De leden van VACO zijn ingedeeld in negen sectoren: productie, handel, bandenservice, bandeninzameling, -vernieuwing en -verwerking, industriebanden, landbouwbanden en wielen.

Ruim 300 bedrijven met meer dan 720 vestigingen in de Nederlandse banden- en wielenbranche zijn bij VACO aangesloten. Dit is ongeveer 90% van de branche. In de totale branche zijn circa 8.000 mensen werkzaam.

Om grip op kwaliteit te krijgen én te houden, laat VACO periodiek een audit uitvoeren bij haar leden van de sector Bandenservice en vibber mag als onafhankelijke auditpartij dit auditprogramma uitvoeren . Kennis en ervaring, een efficiënte werkwijze en het actief meedenken in verbetering van processen waren voor VACO doorslaggevende redenen om voor vibber te kiezen.

over VACO

In het begin van de vorige eeuw groeide de vraag naar banden. De banden van toen versleten nog snel en mede door de slechte wegen was er vaak sprake van ernstige beschadigingen. De fabrikanten deden goede zaken. Lokale ambachtslieden bleken in staat gaten in banden te dichten en versleten loopvlakken te herstellen. Deze zogenaamde vulcaniseurs en coveraars ontwikkelden zich tot ware vaklieden en echte ondernemers. Zij bundelden hun belangen en richtten op 2 juli 1938 de ‘Vereeniging van Automobielbandenherstellers en Cover Ondernemingen’ (VACO) op.

Leden van VACO onderscheiden zich door vakmanschap, goed werkgeverschap en duurzaam ondernemerschap. VACO zorgt voor de kennisoverdracht, ondersteuning en de randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn.

VACO Erkend

VACO promoot veilig bandgebruik en daaraan gerelateerde diensten en producten. Zij zorgt voor een efficiënte en duurzame waardeketen en professionele dienstverlening aan voertuiggebruikers. Dankzij een erkenningsregeling creëert VACO duidelijkheid in de markt en stimuleert zij de bedrijfstak om zichzelf continu te verbeteren.

Vibber audits speelt een belangrijke rol binnen deze erkenningsregeling. Door middel van een audit op locatie toetsen wij VACO leden periodiek op de naleving van de certificeringseisen van de sector Bandenservice. Daarbij beperken wij ons niet alleen tot beoordelen, maar kijken we ook naar verbeteringsmogelijkheden. Onze auditoren gaan graag het gesprek met de ondernemer aan in de zoektocht naar wat nóg beter kan.

De uitkomsten van de audit worden gecommuniceerd in een heldere rapportage, die inzicht biedt in wat er goed gaat en wat nog beter kan. Leden die niet direct voldoen aan de VACO Erkend criteria krijgen de kans om zich te verbeteren.

MVO+

Het VACO lidmaatschap is een teken van vertrouwen en kwaliteit. Zaken doen wordt daarmee makkelijker. Alle leden van de sector Bandenservice voldoen aan de branchecertificering VACO Erkend. Deze leden profiteren van de bekendheid en erkenning van dat kwaliteitsstempel. VACO Erkende bandenservicebedrijven kunnen zich daarnaast extra onderscheiden in maatschappelijk verantwoord ondernemen met de vrijwillige, aanvullende VACO MVO+ certificering.

Vibber audits voorziet in haar auditprogramma dan ook in een aanvullende MVO+ audit. Ook bij deze audit zijn wij geen politieagent met opgeheven vinger, maar denken we mee vanuit managementperspectief. Het moet gaan over zaken die écht belangrijk zijn in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

waar wij trots op zijn

Speciaal voor VACO hebben we een volledig paperless auditproces ingericht. Van het maken van een afspraak tot en met de auditrapportage; alles gaat digitaal. Daarnaast zijn wij enorm trots op onze relatie met VACO. Door verschillende VACO vertegenwoordigers is herhaaldelijk de tevredenheid en waardering uitgesproken over de samenwerking met vibber audits.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.