de implementatie van Ultimo bij ACV-groep

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

ACV-groep kwam met ons in contact via een andere klant van vibber, namelijk Irado NV waar wij vanuit de divisie vibber projects tevens Ultimo fleet software hebben geïmplementeerd voor het beheer van hun wagen- en materieelpark. ACV wilde graag van een concullega de ervaring horen met Ultimo. Een van onze consultants zat bij dat gesprek en heeft toen een aantal tips meegegeven die waardevol konden zijn, mochten ze bij ACV gaan starten met Ultimo. Dat bracht uiteindelijk deze mooie opdracht.

over ACV-groep

ACV is een zelfstandig opererend bedrijf met een schat aan ervaring op het gebied van afvalinzameling, straatreiniging, het kolken van riolen, gladheid- en plaagdierbestrijding. De missie van ACV is de opdrachtgevende gemeenten, bedrijven en particulieren te ontzorgen op het gebied van afval & reiniging en te opereren als de logische, regionale samenwerkingspartner.

De activiteiten dragen, waar mogelijk, bij aan een duurzame toekomst, zowel voor hun medewerkers als voor de omgeving waarin ze werken. Ze streven naar continuïteit in kwaliteit op alle fronten. Voor ACV staat kwaliteit gelijk aan betrokkenheid, een transparante manier van werken en maximaal kunnen inspelen op lokale wensen. Om deze activiteiten uit te voeren beschikt ACV over een uitgebreide vloot voertuigen en materieel, waarbij de inzetbaarheid een belangrijk speerpunt is. Om die inzetbaarheid te garanderen heeft ACV een eigen werkplaats: in deze werkplaats werken de medewerkers met veel enthousiasme samen om het materieel te onderhouden en repareren.

waarom Ultimo?

Voor een dergelijke werkplaats is het belangrijk om te kunnen onderbouwen dat de kosten om de werkplaats draaiende te houden opwegen tegen de baten. Immers, waarom zou je het reparatie-onderhoud anders niet uitbesteden aan je leveranciers? Om dat te kunnen doen is het erg belangrijk dat er goede data wordt verzameld met betrekking tot de werkplaatsprocessen en het wagenpark. Het systeem dat ACV voorheen gebruikte hiervoor kon niet volledig inzicht en detail geven van deze gegevens en tevens ondersteunde het de werkplaatsprocessen verre van optimaal om deze zo efficiënt en prettig mogelijk te kunnen uitvoeren. Om die reden heeft ACV ervoor gekozen Ultimo te implementeren.

een krachtige formatie

Vibber heeft vanuit de divisie projects dit implementatieproject mogen uitvoeren bij ACV. De vibbers hebben namelijk veel expertise van de Ultimo-module fleet en tevens van werkplaatsbeheer. Daarnaast is vibber een samenwerkingspartner van Ultimo. Hierdoor konden we ook in dit project snel met elkaar schakelen; de goede vertaling maken van eisen en wensen, voortkomend uit de uitgewerkte optimale werkprocessen, naar praktische oplossingen in het systeem.

Naast het projectmanagement heeft vibber tevens op veel andere manieren ondersteuning geboden tijdens dit project. Zo zijn er diverse workshops verzorgd met de medewerkers van de werkplaats en de betrokken afdelingen; is er inhoudelijk meegedacht over de meest optimale processen in de werkplaats; is er een programma van eisen opgesteld voor de software; zijn configuraties getest welke door Ultimo ingericht zijn en zijn medewerkers on the job getraind.

vibber traineeship | vibber

De grootste meerwaarde die we hebben gebracht in dit project is dat vibbers goed zijn in de verbinding maken tussen de praktijk waar de medewerkers dagelijks mee te maken hebben en de technische configuraties in het systeem. Aan de ene kant moesten de eisen en wensen vanuit de praktijk zo goed mogelijk worden vertaald naar de technische oplossingen en aan de andere kant moesten de medewerkers begeleid worden in de verandering van hun werkmethoden met het systeem bij hun “normale” werkzaamheden. Door onze persoonlijke en praktische aanpak is dit zeker gelukt!

we laten het project niet zomaar los!

ACV werkt nu ongeveer drie maanden met Ultimo en ook tijdens deze periode ondersteunt vibber met een aantal nazorgbezoeken waarbij er wordt besproken hoe de werkprocessen in Ultimo verlopen en worden de vragen van medewerkers of problemen opgelost. Dit heeft als doel de processen en werkmethoden te waarborgen, zoals deze zijn ontwikkeld in het project en de medewerkers hier zo goed mogelijk mee te ondersteunen.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.