Talenten Motivatie Analyse (TMA)

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

de online Talenten Motivatie Analyse (TMA) geeft inzicht

TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse en geeft je een beter inzicht in wie je werkelijk bent. Dit assessment zegt niets over “goed” of “fout”, maar zegt iets over jouw natuurlijke voorkeursgedrag en is daarmee één van de weinige positieve analyses. Daarom past deze ook zo goed binnen de filosofie van vibber: elk individu is waardevol en heeft zijn eigen kernkwaliteiten.

wat is een Talenten Motivatie Analyse?

De TMA geeft je inzicht in je talenten én motieven. Jouw motieven zijn van grote invloed op jouw gedrag. Met de TMA methode kijkt dus een laag dieper dan alleen maar naar jouw gedrag. Deze  Talenten Motivatie Analyse kijkt naar het gedrag dat jij van nature laat zien of wilt laten zien.

De TMA methode hanteert 22 drijfveren/motieven en daaruit volgen 44 talenten. Daarna volgt een koppeling tussen jouw talenten en competenties (53 stuks). Hierbij wordt aangegeven hoe gemakkelijk je een competentie kunt ontwikkelen. Wanneer je ergens minder talent voor hebt, is het ook minder zinvol om hierin te investeren. Deze inzichten zijn ook waardevol bij het maken van loopbaankeuzes en bij jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

De input voor deze analyse zijn ruim driehonderd vragen die je online invult. Dat lijkt veel maar het duurt nog geen uur.

drijfveren en talenten – wat is het verschil

Drijfveren zijn de basis van de persoonlijkheid van mensen. Ze hebben een grote invloed op gedrag en ontwikkelingsmogelijkheden. Een talent geeft een intrinsieke behoefte aan, dat wil zeggen dat een talent aangeeft aan welke kant je van een drijfveer zit.  Talenten zijn positief geformuleerde gedragsbewoordingen die voortvloeien uit hoge en lage scores van de drijfveren. Bijvoorbeeld de drijfveer “dominantie”: scoor je hier lager op dan ben je waarschijnlijk meer coöperatief en scoor je hier hoger op dan ben je meer sturend. Beiden zijn talenten, beiden heb je nodig in een team en beiden zijn dan ook niet goed of fout.

hoe zit het dan met talenten en competenties?

Een competentie is een gedragsvaardigheid die iemand bezit. In hoeverre iemand ze vertoont en ontwikkelt wordt beïnvloed door de omgeving én door iemands talenten. Talenten bepalen de aanleg die iemand heeft voor een bepaalde competentie en daarmee ook de ontwikkelbaarheid ervan.

wat brengt de Talenten Motivatie Analyse jou?

Door de TMA-methode krijg je inzicht in je drijfveren en talenten in combinatie met je competenties. Hierdoor weet je bijvoorbeeld waar je energie van krijgt en waarom andere zaken zoveel energie kosten. Of je komt er achter wat je werkelijk héél leuk vindt om te doen. Het vinden van de juiste baan of functie wordt dan ook veel eenvoudiger. Dit inzicht krijg je op individueel vlak, maar kan ook in teamverband geschetst worden wanneer deze analyse voor het gehele team uitgevoerd wordt. Er wordt dan inzicht gegeven in de samenstelling van het team en of de juiste karakters en competenties aanwezig zijn in het team.

Zie hieronder een voorbeeld van een diagram uit de TMA-rapportage. Lees verder onder de afbeelding.

Talenten Motivatie Analyse schijf

wat brengt de TMA de werkgever?

De TMA-methode geeft jou als werkgever inzicht in wie jouw medewerker werkelijk is en wat hem of haar drijft. Daarnaast geeft de analyse jou inzicht in zijn of haar competenties én nog veel belangrijker, in de ontwikkelbaarheid hiervan. Door hier als werkgever daadwerkelijk wat mee te doen zorg je ervoor dat de medewerker in staat is “de beste versie van zich zelf te laten zien!” Hoe gaaf is dat!
En wat betekent dit voor de betrokkenheid en loyaliteit van deze medewerker? Het hoeft geen betoog dat wanneer de medewerker zich meer betrokken voelt hij ook loyaal is aan zijn werkgever én meer waarde oplevert.

loyaliteit

Talenten Motivatie Analyse strategie

Om zo veel mogelijk mensen gebruik te kunnen laten maken van dit mooie instrument gebeurt het meeste online. Hiermee houden we de kosten beperkt. We starten met een telefonische intake, vervolgens vul je online de vragenlijst in. Op basis van de resultaten gaan we de analyse maken en koppelen we dit aan je terug in een telefonisch of online gesprek (Skype/Zoom/Teams). Uiteraard is maatwerk ook mogelijk.

Ter opvolging op de resultaten bieden we ook een coachingspakket aan waarbij wij je ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling en de te maken keuzes. We kunnen je ook ondersteunen in sollicitatietrajecten, jouw CV pimpen en je helpen met het schrijven van een toffe brief.

wat kost dat?

Wij hanteren marktconforme prijzen voor de TMA-analyse. Een individuele TMA-analyse neem je al af voor € 549 per persoon inclusief een online gesprek van 1,5 uur. Als resultaat krijg je alle inzichten en analyses in een overzichtelijk rapport weergegeven. Je kunt je aanmelden door onderaan deze pagina contact te leggen met onze TMA-specialist.

Voor het coachingstraject, dat je af kunt nemen na afloop van de analyse, hanteren we een startpakket van vijf coachingssessies van een uur voor €549 (exclusief btw).

loopbaancoaching voor studenten

Studenten opgelet. Omdat wij het belangrijk vinden dat jullie goed inzicht krijgen in jouw eigen drijfveren en talenten zodat je de juiste keuzes maak bieden we dezelfde volwaardige analyse aan tegen een studententarief van € 349 (in plaats van € 549). Meld jezelf aan door contact te leggen met onze TMA-specialist, zie onderaan deze pagina. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Talenten Motivatie Analyse overzicht

Wil je meer weten over de TMA-teamscan? Klik dan hier.

Talenten Motivatie Analyse coaching

Alle analyses en coachingsgesprekken worden gedaan door Tiffany. Zij is een betrokken coach en TMA (Team) specialist. Zij gaat graag het gesprek aan met jouw medewerkers/collega’s om te zien waar hun werkgemak en -plezier zit en hoe dit optimaal in te zetten in hun werk.

Twijfel je of een TMA-analyse bij jou past of heb je vragen over de tool of de aanpak? Stel je vraag aan Tiffany!

t.tempelaar@vibber.nl
+31 (0)6 24 396 832

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Assets

Partnerreferentie Ultimo en vibber

Een ijzersterke samenwerking in de fleetmanagement en logisitieke sector. Lees hier over het...

Vibber

Terugblik SEMCO-training De Waal

De Semco training voor leidinggevenden is er voor iedere medewerker die collega’s begeleidt, ondersteunt of aanstuurt. Noem het de...

Vibber

Kerstboodschap 2023

Afgelopen jaar stond in het teken van verandering, omdat we verhuisd zijn naar een pand in Rijswijk. Op ons nieuwe kantoor kunnen we onze...

Vibber

vibber rijdt MONO

Vibber is ambassadeur geworden van de MONO campagne en heeft zich aangesloten bij MONO zakelijk. Jaarlijks betreuren we in het zakelijk verkeer 240 doden en circa 12.000 ernstig...

People

medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk Auto Totaal BV

Het verhogen van het werkgeluk en de medewerkersbetrokkenheid stond centraal tijdens het project bij Auto...

Assets

vibber implementatie Ultimo werkplaatsmanagement en assetmanagement bij Spaansen

aanleiding Marcel Spaansen, manager bij Spaansen Materieel en Techniek, heeft de ambitie...

People, Vibber

betrokkenheid en werkgeluk binnen de automotive

Hoe kun je als autobedrijf zorgen dat je aantrekkelijk bent én blijft om bij te werken, waardoor er meer...

Assets, Projects

duurzaam assetmanagement bij Irado (video)

Vibber is door Irado gevraagd om duurzaam assetmanagement op te zetten. In de vorm van een volwaardige afdeling en de implementatie van...

People

vibber officieel partner van Semco Style Institute

Met de ondertekening van een partnerovereenkomst slaan vibber en Semco Style Institute de handen ineen om...

Assets

verhoging inzetbaarheid van wagenpark bij Wielemaker

Wielemaker is al meer dan honderd jaar actief in Middelburg met haar afvalinzameling en transport. Tot circa...

Vibber

happy vibber day!

Vibber is één jaar! Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en dat mag gevierd worden. Aangezien het erg lastig is om dit te vieren in corona-tijd, moesten wij creatief zijn....

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Projects

digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Assets, Projects

Looije Verpakkingen: vooruit in facilitymanagement

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Assets, Projects

wagen- en materieelparkbeheer Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

autonomie en zelfsturing implementeren bij Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

trainingen van de vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw...

People, Projects

aftersales bijdrage: hét antwoord op dalend rendement

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

onafhankelijk audit bureau: controleren bij Mitsubishi Motors

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Lange Kleiweg 56c
2288 GK Rijswijk

hallo@vibber.nl
+31 (0)70 204 4242

Lange Kleiweg 56c
2288 GK Rijswijk

audits@vibber.nl
+31 (0)70 204 4045

© 2024 vibber B.V.