respect voor de relatie tussen importeur en dealer

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets gerepareerd of vervangen moet worden. Dealerbedrijven hoeven deze werkzaamheden en/of onderdelen niet door te belasten aan hun klant, maar mogen deze – via de importeur – claimen bij de fabrikant.

Afspraken en procedures rondom garantieclaims worden vastgelegd in een garantiehandboek. Om grip op de naleving van garantieprocedures te krijgen én te houden, laten de meeste importeurs periodiek audits uitvoeren door een onafhankelijk auditbureau. Mitsubishi Motor Sales Nederland kiest voor deze audits voor vibber.

over Mitsubishi

“We willen de eerste zijn. We willen de beste zijn.” De mensen van Mitsubishi Motors beschouwen zichzelf als pioniers. Onder meer door het creëren van innovatieve voertuigen. In 1982 introduceerde Mitsubishi de Pajero. Deze auto introduceerde een nieuwe generatie SUV’s. De i-MiEV werd in 2009 gelanceerd, ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven auto die beschikbaar werd voor een groot publiek. De introductie van de Outlander PHEV in 2013, de eerste plug-in hybride SUV, markeerde weer een nieuw tijdperk.

In 2020 bestaat Mitsubishi Corporation maar liefst 150 jaar. Dit conglomeraat bestaat uit een alliantie van scheepswerven, industrieën en internationale handelshuizen. Vanzelfsprekend zijn de mensen van Mitsubishi trots op hun erfgoed.

we auditeren met respect

In de opdrachtovereenkomst tussen Mitsubishi Motor Sales Nederland en vibber audits staat de volgende doelstelling beschreven: Het bij Mitsubishi dealers toetsen in welke mate voldaan wordt aan de garantieprocedure waarbij objectief, betrouwbaar en juist wordt geauditeerd en waarbij de relatie tussen Mitsubishi Motor Sales Nederland en de dealers wordt gerespecteerd.

Dat de relatie met de dealers wordt gerespecteerd, is voor Mitsubishi Motor Sales Nederland belangrijk. Vibbers geven hier invulling aan door zich tijdens een garantieclaim-audit niet op te stellen als een controleur die er uitsluitend op uit is om afwijkingen te constateren. Uiteraard beoordelen wij kritisch of dealers zich houden aan de garantieprocedure. Waarbij wordt gekeken naar zowel het garantieproces als de garantiedocumentatie. En waar er van de afspraken wordt afgeweken, zullen wij dit ook altijd rapporteren.

Maar we willen de dealer óók vooruit helpen. Bijvoorbeeld door advies te geven over hoe zij hun claimorganisatie kunnen verbeteren teneinde kosten te reduceren. En we zijn ook een luisterend oor als een garantieverantwoordelijke suggesties ter verbetering heeft. Het komt regelmatig voor dat er vanuit de dealerorganisatie nuttige adviezen worden gegeven richting importeur of fabrikant. Gelukkig constateren wij ook dat Mitsubishi Motor Sales Nederland hiervoor open staat en ook écht iets doet met de feedback.

waar wij trots op zijn

Wij voeren de garantieclaim-audits al enkele jaren uit voor Mitsubishi Motor Sales Nederland. En daarbij zijn we uitermate trots op de vorderingen die door dealers worden gemaakt. Ieder jaar zien we namelijk weer dat dealers zich meer en meer houden aan de garantieprocedure. Uit de Administratieve Prestatie Index blijkt het aantal afwijkingen steeds verder af te nemen. Daarnaast geven dealers in de online tevredenheidsmeting ook aan dat zij tevreden zijn over vibber als auditbureau. In 2019 scoorden wij een 8,8 als tevredenheidscijfer!

Dat ook Mitsubishi Motor Sales Nederland tevreden is over ons blijkt wel uit de volgende tekst:

“Vibber audits is een professionele partner, maar bovenal een ontzettend plezierig bedrijf om mee samen te werken! De efficiënte en professionele manier van het inplannen en uitvoeren van audits, en de bekwame manier van rapporteren stellen Mitsubishi Motor Sales Nederland in staat in haar dealernetwerk op de juiste manier te kunnen aansturen voor verdere professionalisering.”

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

vooruit in facilitymanagement bij Looije Verpakkingen

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.