de kracht van mystery-bezoeken

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Wereldwijd is Hyundai één van de grootste autofabrikanten. De kracht van het merk zit in constante innovatie en de ambitie om voortdurend te blijven presteren. In combinatie met een verdere groei in verkoopaantallen werkt Hyundai er hard aan om uit te groeien tot het meest klantvriendelijke merk ter wereld.

over de samenwerking

Hyundai Motor Netherlands is de importeur van Hyundai-automobielen in Nederland en is erop gericht om de ambities van het merk in ons land te verwezenlijken. Op basis van goede ervaringen met vibber audits in diverse eerdere, andersoortige projecten en onze ruime ervaring met mysteryguest-projecten voor andere automotive-organisaties heeft Hyundai Motor Netherlands vibber audits in 2017 gevraagd om de uitvoering van het verkoopproces door de Nederlandse Hyundai-dealers in de praktijk te beoordelen. Belangrijk aspect in de keuze voor vibber audits was dat wij voor de uitvoering van mystery-bezoeken uitsluitend gebruik maken van eigen mensen, echte Automotive professionals in dienst van vibber audits.

wat heeft vibber audits gedaan?

Voor de beoordeling van de dealers is uitgegaan van een vragenlijst die is opgesteld door het Europese hoofdkantoor en die ook in de andere Europese landen werd gebruikt. Op basis daarvan zijn de resultaten niet alleen tussen dealers onderling maar ook tussen de landelijke dealerorganisaties als geheel te vergelijken. Middels een beoordeling van de websites van de dealers, de wijze waarop met telefonische aanvragen werd omgegaan en een daadwerkelijk bezoek aan de showrooms hebben wij de verschillende fases van het verkoopproces en de klantbehandeling bij alle Nederlandse Hyundai-dealers in kaart gebracht. Voor inzicht in de prestaties van de Hyundai-dealers ten opzichte van dealers van concurrerende merken hebben we op verzoek van Hyundai Motor Netherlands aanvullend op dezelfde wijze dealers van een aantal andere merken beoordeeld.

Op basis van het inzicht uit onze rapportage heeft Hyundai Motor Netherlands iedere individuele dealer gevraagd om een gericht verbeterplan en hebben wij een aantal workshops verzorgd voor de dealers die tijdens de mystery-bezoeken de meeste ruimte voor verbeteringen lieten zien. Met inachtname van het feit dat presteren te allen tijde een samenspel is van zowel ‘het proces’ als de personen die het uitvoeren waren de workshops niet alleen voor de deelnemende dealers waardevol, ook voor Hyundai Motor Netherlands zelf brachten ze verbeterpunten aan het licht. Die het importbedrijf overigens professioneel ter harte heeft genomen.

waar wij trots op zijn

Inmiddels heeft vibber audits een drietal mysteryguest-rondes voor Hyundai Motor Netherlands uitgevoerd. Natuurlijk zijn wij trots op het feit dat de resultaten door de gerichte opvolging zijn verbeterd. De waardering voor de plezierige en succesvolle samenwerking die wat ons betreft blijkt uit de volgende opdrachten die vibber audits door Hyundai Motor Netherlands zijn gegund, is echter hetgeen wij continu nastreven.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

vooruit in facilitymanagement bij Looije Verpakkingen

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.