assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen structureel lagere kosten. Maar hoe zorg je er dan voor dat het operationele wagen- en materieelparkbeheer in alle omstandigheden geborgd wordt? Hoe kun je het wagenpark en materieel verduurzamen, zonder optimale inzet en bedrijfszekerheid te vergeten? Ook op het gebied van bezetting, efficiency en vernieuwingen lagen vragen. Omdat gemeente Maassluis zelf niet de expertise in huis had om deze vraagstukken te kunnen beantwoorden, schakelden zij onze hulp in. We hebben de gemeente geholpen meer grip te krijgen op de faciliterende en operationele bedrijfsvoering.

over Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis ligt in regio Rijnmond en heeft ongeveer 32.000 inwoners. De gemeente gaat elke dag hard aan de slag om de stad zo optimaal mogelijk mooi en leefbaar te houden voor elk van deze inwoners én natuurlijk voor bezoekers. Vibber mocht aan de slag voor het Stadsbedrijf; zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van Afvalverzameling & Reiniging, Stad & Service en Groen.

van assetbeheer tot organisatieontwikkeling

Vibber bracht de processen van het wagen- en materieelparkbeheer in kaart en maakte hier een goede verbeterslag in. De processen zijn vastgelegd in een Proceshandboek op het gebied van niveau, verantwoordelijkheden en taken. Het resultaat is een duidelijk vastgelegde taakverdeling in het fleetbeheer. Het operationele beheer is ingericht als een commerciële werkplaats met onder andere een werkorder-structuur bij onderhoud en storingen.

Om het wagen- en materieelpark te beheren, maakt de gemeente Maassluis gebruik van onze beheersoftware Roadrunner. Hierin worden alle objecten optimaal beheerd op onder andere verplichte keuringen, onderhoud, vervanging en kosten. Onder alle omstandigheden kan Vibber het operationele beheer van de gemeente Maassluis uitvoeren en zijn zij op dit gebied volledig ontzorgd.

Het wagen- en materieelpark van gemeente Maassluis bestaat uit vrachtwagens, lichte bedrijfswagens, veegmachines, tractoren, klein materieel en meer. In totaal zijn dit circa 200 objecten. Zoals je je kunt voorstellen, moet er wel eens iets vervangen worden. Vibber ondersteunt hierbij door het begeleiden van inkooptrajecten en aanbestedingen. We werken hierbij altijd met het oog op kostenreductie, duurzaamheid, efficiency en functionaliteit. Belangrijk hierbij is dat we altijd een aantal gebruikers in het aanschaftraject betrekken: zij moeten immers happy zijn met het nieuwe object en de gemaakte keuzes qua functionaliteit!

Bij de aanschaf van nieuwe producten gaat het bijna altijd om maatwerkobjecten in combinatie met een aanbesteding. We kijken goed of er alternatieven op de markt zijn en gaan niet zomaar voor een een-op-een vervanging. Het resultaat van onze werkwijze is dat hetzelfde werk met minder objecten kan worden uitgevoerd (er is een betere bezettingsgraad), dat de gebruikers enthousiast zijn over het nieuwe materieel door de doordachte eisenpakketten én dat de uitstoot aanzienlijk wordt gereduceerd. Dat laatste is vanuit de duurzaamheidseisen behoorlijk belangrijk voor de gemeente. Al met al kan gemeente Maassluis met onze hulp haar doelen behalen, zonder hier zelf omkijken naar te hebben!

Het Stadsbedrijf investeert veel in het professionaliseren van de organisatie. Dit doen ze onder andere op het gebied van digitalisering en door de planning te optimaliseren. Vibber helpt de medewerkers, door hen op te leiden in projectmatig werken, assetmanagement en procesmanagement. Samen zorgen we ervoor dat de medewerkers op een hoger niveau werken en dat de kwaliteit van de medewerkers omhoog gaat!

waar we trots op zijn

We zijn er trots op dat het Stadsbedrijf een professioneel wagen- en materieelparkbeheer heeft, met kwalitatief goede en doordachte objecten. En die uitdaging op het gebied van duurzaamheid? Check! Vibber heeft gezorgd voor een aanzienlijke uitstootreductie: we hebben gezorgd voor een CO2-vermindering van 20%, een stikstofvermindering van 48% en een fijnstofvermindering van 37%. Ook de financiële besparing die we hebben gerealiseerd door hetzelfde werk met minder objecten uit te voeren en de hogere opbrengsten bij het verloop van objecten is mooi om te zien. Het allermooist vinden we echter de glimlach op het gezicht van de gebruikers. We hebben de gemeente écht vooruit geholpen. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

En hoe gaaf is het dat we mee kunnen denken in de organisatiestructuur van het Stadsbedrijf en dat we medewerkers in hun kracht zetten en hen helpen de juiste plek binnen de organisatie te vinden? Zo hebben we een veegmachinechauffeur kunnen helpen om projectleider digitalisering te worden. Je begrijpt vast wel dat onze vibber elke maandag weer blij is als hij naar het Stadsbedrijf gaat om hen verder te helpen sleutelen aan de organisatie en het wagen- en materieelparkbeheer!

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd Ultimo implementatiepartner voor Fleet Asset markt

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend, waarbij vibber als gecertificeerd implementatiepartner van...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

vooruit in facilitymanagement bij Looije Verpakkingen

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.