Assets
Partnerreferentie Ultimo en vibber
Een ijzersterke samenwerking in de fleetmanagement en logisitieke sector. Lees hier over het...
vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.
artikel door TMA – the Talent Company
Ze zijn zelf jong – vibber bestaat nog geen twee jaar – maar stiekem oude rotten in het vak. Het consultancybureau komt namelijk voort uit een fusie tussen twee bedrijven met jarenlange ervaring in de automotive branche. Samen bestormen ze de markt als vibber, waarbij ze de ideale balans hebben gevonden tussen jongere en oudere medewerkers. Hoe? Vijf tips van vibber!
Een starter met drie tot vijf jaar ervaring… Tiffany Tempelaar, manager bedrijfsvoering bij vibber, snapt niet dat er nog naar wordt gevraagd in een vacature. “Wij kijken liever naar potentie dan alleen naar diploma en ervaring”, zegt ze. “Waar heb je aanleg voor, wat kun je ontwikkelen? Dat vinden wij een prettiger insteek voor een sollicitatiegesprek. Als jij het DNA van vibber hebt, kunnen we je de rest wel leren.”
Vibber is voortgekomen uit W&D Consultants en WEL company. De twee bedrijven werkten al jaren samen en besloten in 2019 samen verder te gaan. Een jaar later werd vibber officieel geboren. Tempelaar is naast manager bedrijfsvoering ook TMA Professional.
Zelfsturende organisatie
Om te zorgen dat ze bij vibber mensen met het juiste DNA aantrekken, is de TMA Talentenanalyse onderdeel van de sollicitatieprocedure. “Eerst is vooral het gevoel dat we bij een kandidaat hebben belangrijk”, vertelt Tempelaar. “Vervolgens kijken we of onze manier van werken aansluit bij die persoon. Ten slotte kunnen we dankzij de talentenanalyse zien of deze persoon happy kan worden binnen onze organisatie.”
De organisatie is zelfsturend en dat is, in de automotive sector waarin vibber actief is, ‘best bijzonder’. “Veel mensen in onze branche zijn gewend aan een hiërarchische structuur binnen een bedrijf”, legt Tempelaar uit. “De omschakeling kan dan groot zijn. TMA is een topmanier om hierover het gesprek aan te gaan, omdat je veel specifieker vragen kunt stellen om uit te vinden of die werkwijze bij iemand past. Mensen die een langer arbeidsverleden hebben, zijn vaak meer gewend aan een hiërarchische structuur. Dat betekent niet dat zij dat ook fijn vinden; soms is het meer dat ze niet anders kennen, maar best willen.”
Uitwisseling van kennis
De gemiddelde leeftijd van de vibber-medewerker ligt rond de dertig jaar. “Wij hebben genoeg jonge mensen met innovatieve ideeën en ouderen met ervaring”, zegt Tempelaar. “Daardoor krijg je een mooie uitwisseling van kennis en dat is heel waardevol voor een bedrijf. Maar je kunt er niet zomaar van uitgaan dat het wel goedkomt als je meerdere generaties op de werkvloer hebt. Er zijn gewoon verschillen en daar moet je iets mee.”
Tempelaar deelt daarom een aantal tips vanuit vibber:
En als aanvulling op de laatste tip: “Wellicht gaat elkaar aanspreken makkelijker in een zelfsturende organisatie, omdat er geen hiërarchische structuur is. Als je ook een zelfsturende organisatie wilt, kun je met behulp van de TMA Methode heel goed een meting verrichten om te kijken of je daar het juiste team voor hebt of hoe je dat creëert: wat mis ik in het team, welke skills heb ik nodig om de rest te complementeren? Dan kun je daar vervolgens op inspelen bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers.”
Meer weten over vibber? Check vibber.nl! Wil je meer informatie over hoe je TMA op de beste manier kunt inzetten als je verschillende generaties op de werkvloer hebt (of wilt)? Of wil je juist meer inzicht in hoe je je organisatie zelfsturend kunt maken? Mail info@tma.nl
vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.