werving en selectie

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Vibber profileert zich niet als werving en selectiebureau of recruitmentbureau. Toch zoeken wij voor onze klanten specifiek personeel. En met meer succes dan de meeste werving- en selectiebureaus. Dat heeft alles te maken met het zeer uitgebreide netwerk van vibber in bepaalde branches, waaronder de automotive en technische branche. Naast de kennis van deze branches kennen wij veelal de organisatie als geen ander, waardoor wij snappen welk profiel gewenst is én het DNA waarover de kandidaat moet beschikken. Vibber people  richt zich op de werving en selectie van bedrijven waarbij het DNA van de kandidaat centraal staat.

Stel dat een organisatie een administratieve functie zoekt, dan ben je waarschijnlijk beter af bij een bureau wat doorgaans administratieve krachten zoekt. Maar zoek je een specifieke functie zoals een aftersalesmanager voor een dealerholding (automotive), een assetmanager voor een afval/integraal onderhoudsbedrijf (gericht op wagenpark-, materieel- en containerbeheer), een (technisch) projectleider of een afdelingsmanager in een technisch georiënteerd bedrijf? Dan kan  vibber  echt waarde toevoegen.

Werving en selectie bij vibber

wat komt daar dan bij kijken?

werving en selectie procedure

Om te beginnen spreken we het profiel met de opdrachtgever uitvoerig door. Indien er nog geen concreet profiel ligt stellen we dit in overleg op, zodat beide partijen duidelijk weten wat voor persoon we zoeken. Er wordt niet alleen gezocht op competenties, ervaring en salaris, maar ook op het gewenste DNA wat past bij de organisatie. Wanneer dit helder is start onze zoektocht. We hanteren een actieve zoekaanpak waarbij we  proactief  mensen met een passend profiel benaderen. Vaak starten we in onze eigen uitgebreide netwerk. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de vacature op de juiste (online) platforms onder de aandacht wordt gebracht. Vervolgens plannen wij zelf een eerste belronde, waarbij we zoveel mogelijk kandidaten kort spreken. We selecteren vervolgens de beste kandidaten die we telefonisch gesproken hebben voor een eerste face-to-face gesprek. Op basis van alle gesprekken geven wij een advies voor de tweede gespreksronde die veelal op locatie bij de opdrachtgever plaatsvindt. Vervolgens gaan wij in overleg met de opdrachtgever zodat er definitieve keuze kan worden gemaakt.

stappenplan werving en selectie

Vibber stelt een cloud-omgeving beschikbaar voor de opdrachtgever waarin alle binnengekomen kandidaten (in volgorde van binnenkomst) neergezet worden (inclusief originele CV en motivatie). Indien er door vibber people  een gesprek gevoerd is met een kandidaat, zal ook het gespreksverslag in deze omgeving beschikbaar gesteld worden. Met andere woorden; vibber hecht grote waarde aan communicatie en transparantie. Via de onderstaande werkwijze weet de opdrachtgever de dagelijkse status en voortgang van het  werving- & selectieproces.

talent- & motivatieanalyse

Een standaard onderdeel van onze aanpak is het uitvoeren van een Talent-& Motivatie Analyse (TMA). Op basis van deze analyse begrijpen we nóg beter de drijfveren en talenten van de kandidaat. Daarmee weten we zeker dat de juiste match wordt gekozen. Zowel de opdrachtgever als de kandidaat krijgt inzicht in het ontwikkelpotentieel.

Meer weten over deze analyse? Lees hier  alles over de TMA.
Wil je meer weten over talentontwikkeling? Lees hier  alles over talentontwikkeling.

waarom vibber

Ondanks dat vibber zich niet alleen focust op de werving en selectie van nieuwe medewerkers bieden wij 3 grote voordelen.
Ten eerste heeft vibber people  een snelle doorlooptijd voor het vinden van een geschikte kandidaat. Als tweede is vibber vele malen goedkoper dan een ‘echt’ werving- & selectiebureau of recruitmentbureau, gezien die gerust 20% van het jaarsalaris als fee vragen. Ten derde bieden wij een kandidaat die exact aansluit bij de gevraagde functie, omdat vibber de functie zeer goed begrijpt gezien onze overige dienstverlening in het werkveld en omdat vibber een zeer groot netwerk heeft.

vergoeding

Vibber hanteert een vergoedingsfee in de vorm van een percentage van het jaarsalaris (inclusief vakantiegeld). Bij de afname van meer wervingstrajecten hanteren we een staffelkorting:

De bovenstaande vergoeding is inclusief een TMA-analyse per vacature ter waarde van € 689. Klik hier voor meer uitleg over onze TMA-analyses.

 “De meertrapsraket die vibber people in het wervingsproces ingebouwd heeft werkte erg goed. Daarnaast was het traject geheel transparant en konden we via hun online-platform mee kijken wat er gebeurde. Wij konden zien welke kandidaten er binnen kwamen en we konden alle gespreksverslagen online inzien. Dat heeft er voor gezorgd dat we goed voorbereid en snel door de procedure konden gaan. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!” 

– Aldus Rick op den Brouw, manager operations bij Greenwheels.-

Meer weten over wervingstraject wat vibber people bij Greenwheels heeft uitgevoerd? Lees  hier  het volledige klantverhaal.

vibber consultant

Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Vibber  Joël van den Doel  helpt je graag verder. Laat  hier  een belverzoek achter.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

vibber rijdt MONO

Vibber is ambassadeur geworden van de MONO campagne en heeft zich aangesloten bij MONO zakelijk. Jaarlijks betreuren we in het zakelijk verkeer 240 doden en circa 12.000 ernstig...

People

medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk Auto Totaal BV

Het verhogen van het werkgeluk en de medewerkersbetrokkenheid stond centraal tijdens het project bij Auto...

Assets

implementatie fleetmanagement/werkplaatsmanagementsoftware Ultimo

aanleiding Marcel Spaansen, manager Spaansen Materieel en Techniek, heeft de ambitie om zijn bedrijfsunit...

People, Vibber

betrokkenheid en werkgeluk binnen de automotive

Hoe kun je als autobedrijf zorgen dat je aantrekkelijk bent én blijft om bij te werken, waardoor er meer...

People

vibber officieel partner van Semco Style Institute

Met de ondertekening van een partnerovereenkomst slaan vibber en Semco Style Institute de handen ineen om...

Assets

verhoging inzetbaarheid van wagenpark bij Wielemaker

Wielemaker is al meer dan honderd jaar actief in Middelburg met haar afvalinzameling en transport. Tot circa...

Assets, Projects

duurzaam assetmanagement bij Irado (video)

Vibber is door Irado gevraagd om duurzaam assetmanagement op te zetten. In de vorm van een volwaardige afdeling en de implementatie van...

Vibber

happy vibber day!

Vibber is één jaar! Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en dat mag gevierd worden. Aangezien het erg lastig is om dit te vieren in corona-tijd, moesten wij creatief zijn....

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Projects

digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen...

Assets, Projects

Looije Verpakkingen: vooruit in facilitymanagement

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Assets, Projects

wagen- en materieelparkbeheer Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

autonomie en zelfsturing implementeren bij Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

trainingen van de vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw...

People, Projects

aftersales bijdrage: hét antwoord op dalend rendement

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

onafhankelijk audit bureau: controleren bij Mitsubishi Motors

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Joël van den Doel
j.vandendoel@vibber.nl
+31 (0)6 49 39 31 11

© 2023 vibber B.V.