onderwijsontwikkeling

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

De studenten van nu zijn de medewerkers van de toekomst. De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Het onderwijs is daarom genoodzaakt om slim in te spelen op de toekomst en om te innoveren. Steeds meer opleiders zoeken daarom ook naar manieren om hun onderwijs flexibel en toekomstgericht vorm te geven door middel van onderwijs ontwikkeling trajecten.

wat komt daar dan bij kijken?

opleidingsmodulen (ontwikkelen en verzorgen van onderwijs)

Vibber people heeft een groot hart voor het onderwijs. Al sinds 2009 verzorgen en vernieuwen wij onderwijs aan diverse instituten bij meerdere hogescholen. Dat kan door middel van het ontwikkelen en/of verzorgen van complete modules waaronder projectmanagement, (technische)bedrijfskunde, kwaliteitsmanagement, Lean en scenarioplanning. Deze modules passen wij jaarlijks aan op basis van de trends die wij zien in de markt. Daarnaast worden al onze onderwijsactiviteiten verzorgd door onderwijzers en trainers die doorlopend in de markt actief zijn en dus als geen ander de theorie met praktijk kunnen combineren. Omdat onze consultants de praktijk als geen ander kennen, wordt een grote onderwijsontwikkeling onvermijdbaar. Enerzijds zetten hogescholen ons bewust in om hiermee een stuk kwaliteit bij te dragen aan een opleiding of minor. Maar we worden ook regelmatig ingeschakeld wanneer er een tekort is ontstaan aan docenten en er tijdelijk capaciteit nodig is.

We geven het liefst fysiek les, we houden van menselijke interactie. Maar digitaal zijn wij uiteraard ook in staat om een inspirerende en interactieve les neer te zetten.

studentenbegeleiding

Naast het verzorgen van complete modules begeleiden wij ook projectgroepen, met deze begeleiding krijgen studenten de kans om nieuwe  kennis met elkaar te delen. Daarbij steunt vibber people ook individuele studenten in projecten of bij hun stage en afstuderen. Tevens bieden wij studenten coaching aan die extra ondersteuning nodig hebben in hun studieloopbaan. Iedere student verdient de beste kans voor hun specifieke kennisontwikkeling. Benieuwd naar hoe wij dat aanpakken? Neem dan HIER contact op.

Onderwijsontwikkeling met begeleiding van de praktijk

onderwijsvernieuwing

Naast het verzorgen van onderwijs en het coachen van studenten begeleiden wij ook instituten en opleidingen naar een nieuwe manier van werken. Hier focussen we op vraagstukken waarmee het onderwijs nóg beter afgestemd kan worden op de behoefte van de studenten. Daarbij letten wij op de huidige ontwikkelingen in de markt en vormen de brug van het onderwijs naar het werkveld. Docenten kunnen met deze kennis de studenten beter voorbereiden op de toekomst. Daarmee krijgen studenten zelf veel meer invulling en impact op het programma en de werkvorm. We willen dat de student ‘meer aan zet’ is en dus de meer invulling en impact heeft op zijn of haar eigen lesprogramma, werkvormen en onderwijsontwikkeling. Onze vibbers begeleiden en coachen docenten, stafmedewerkers en opleidingsmanagers bij deze verandering. Ben je benieuwd hoe wij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben begeleid in hun transitie naar toekomstgericht onderwijs?

“Vibber heeft een advies neergelegd waarmee de opleiding Automotive de komende jaren beter en slimmer kan inspelen op de toekomstige automotive-ingenieur die haarfijn aansluit op de huidige en toekomstige marktbehoefte.” Aldus de opleidingsmanager (Hogeschool Rotterdam).

Lees HIER onze case over onze aanpak.

project- en/of transitiebegeleiding

De constante verandering in de markt en in generaties zorgt dat onderwijsinstellingen genoodzaakt zijn om het onderwijs te vernieuwen en te innoveren. Met andere woorden is er een grote onderwijsontwikkeling nodig om alle studenten goed voor te bereiden op de toekomst. Onze consultants doen dit niet alleen vakinhoudelijk, maar ook organisatie breed. Als we flexibeler onderwijs willen aanbieden, dan zal het docententeam of de stafmedewerkers of zelfs de gehele organisatie flexibeler moeten worden. We zien veel onderwijs instellingen strubbelen met deze vernieuwing en worstelen met toekomstbestendigheid. Vibber people zet zich in om onderwijs instellingen hierbij te helpen. Wij begeleiden en helpen met:

Bekijk HIER onze Semco pagina voor meer informatie over deze zelfsturende teams.

onze onderwijsontwikkelingconsultant

Meer weten over wat vibber people voor jou kan betekenen? Vibber Joël van den Doel helpt je graag verder. Laat HIER een belverzoek achter.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

vibber rijdt MONO

Vibber is ambassadeur geworden van de MONO campagne en heeft zich aangesloten bij MONO zakelijk. Jaarlijks betreuren we in het zakelijk verkeer 240 doden en circa 12.000 ernstig...

People

medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk Auto Totaal BV

Het verhogen van het werkgeluk en de medewerkersbetrokkenheid stond centraal tijdens het project bij Auto...

Assets

vibber implementatie Ultimo werkplaatsmanagement en assetmanagement bij Spaansen

aanleiding Marcel Spaansen, manager bij Spaansen Materieel en Techniek, heeft de ambitie...

People, Vibber

betrokkenheid en werkgeluk binnen de automotive

Hoe kun je als autobedrijf zorgen dat je aantrekkelijk bent én blijft om bij te werken, waardoor er meer...

People

vibber officieel partner van Semco Style Institute

Met de ondertekening van een partnerovereenkomst slaan vibber en Semco Style Institute de handen ineen om...

Assets

verhoging inzetbaarheid van wagenpark bij Wielemaker

Wielemaker is al meer dan honderd jaar actief in Middelburg met haar afvalinzameling en transport. Tot circa...

Assets, Projects

duurzaam assetmanagement bij Irado (video)

Vibber is door Irado gevraagd om duurzaam assetmanagement op te zetten. In de vorm van een volwaardige afdeling en de implementatie van...

Vibber

happy vibber day!

Vibber is één jaar! Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en dat mag gevierd worden. Aangezien het erg lastig is om dit te vieren in corona-tijd, moesten wij creatief zijn....

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Projects

digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen...

Assets, Projects

Looije Verpakkingen: vooruit in facilitymanagement

Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Naast uitzendbureaus zijn er een aantal mooie...

Assets, Projects

wagen- en materieelparkbeheer Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

autonomie en zelfsturing implementeren bij Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

trainingen van de vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw...

People, Projects

aftersales bijdrage: hét antwoord op dalend rendement

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

onafhankelijk audit bureau: controleren bij Mitsubishi Motors

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Joël van den Doel
j.vandendoel@vibber.nl
+31 (0)6 49 39 31 11

© 2023 vibber B.V.