dé tool voor goed assetmanagement

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Goede beheersoftware vormt een belangrijke tool voor goed wagenparkbeheer of assetmanagement. Het dient ter ondersteuning van de processen en rapportages. Mits goed ingericht en geïmplementeerd kan het zorgen voor een grotere efficiëntie, kostenreductie en de juiste stuurinformatie om het wagenpark optimaal te beheren.

Goed ingerichte fleetmanagement-software geeft de gebruikers op elk benodigd niveau inzicht, grip en structuur over het wagen- en materieelparkbeheer. Zo wordt er overzicht gecreëerd door alle informatie van de voertuigen makkelijk toegankelijk op één plek beschikbaar te maken. Het geeft inzicht in de kosten van bijvoorbeeld reparatie en onderhoud, verzekeringen, contracten en brandstof over de gehele levensduur van de voertuigen. De software ondersteunt ook diverse beheerprocessen zoals planning, vervanging en facturatie waardoor er grip  en structuur ontstaat op de processen en het resultaat daarvan.

een goed begin is het halve werk

Er wordt vaak als een berg tegenop gezien. Een software-implementatie moet ook zeker niet worden onderschat. Maar als men goed voorbereid de berg stapje voor stapje beklimt en geregeld even van het uitzicht geniet om te beoordelen of men nog de goede richting op gaat; dan wordt de top gehaald.


Er komt veel bij een implementatie van beheersoftware kijken en het omvat ook veel meer dan het importeren van data of het geven van uitleg over het nieuwe systeem. Ook hierbij geldt; een goed begin is het halve werk.  Een veel gemaakte fout bij software-implementatie is het klakkeloos kopiëren van huidige processen in nieuwe software. Deze processen zijn vaak gebaseerd op historisch gegroeide componenten en zijn begrensd door de (on)mogelijkheden van een oud systeem. Het is een gemiste kans om te implementeren zonder te optimaliseren en de functionaliteiten van het nieuwe softwaresysteem volledig te benutten.

zet de koers uit

Belangrijk is om eerst te bepalen wat u wilt bereiken; Welke doelstelling heeft u? Maak deze concreet zodat u achteraf kunt bepalen of de software aan uw behoeften, die van de afdeling en de organisatie voldoet. Daarbij is een uitgebreide behoeftebepaling bij gebruikers van het beheersysteem bijzonder belangrijk. Meestal zijn de gebruikers verdeeld over verschillende lagen in de organisatie en verschillende functies. Elk van deze gebruikers heeft andere eisen en wensen aan het systeem en uiteindelijk moeten ook de processen waar deze gebruikers deel van uit maken op elkaar aansluiten.

Hoe brengt u dit nu helder in kaart? Start met het in kaart brengen van de huidige situatie. Ook al staat u natuurlijk te popelen om vernieuwde ideeën en processen in te richten, is het erg waardevol om eerst goed naar uw huidige processen en organisatie te kijken. Hier kunt u namelijk veel van leren. Wat gaat er nu niet goed, waar liggen verspillingen? En wat zou er dus anders moeten. Wat gaat er nu wel goed? Dat wilt u meenemen naar de toekomstige situatie.

een helpende hand

Denkt u er over om over te stappen naar een ander softwareprogramma voor het beheer van uw assets en heeft u hulp of ondersteuning nodig bij de keuze voor een pakket of de implementatie van uw beheerprocessen in dit pakket, dan kan vibber assets u daarbij helpen.

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

de digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

assetbeheer & organisatieontwikkeling voor de Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

meer autonomie en zelfsturing voor Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

hét antwoord op een dalende aftersalesbijdrage

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

respect voor de relatie tussen importeur en dealer

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2020 vibber B.V.