het traineeship van Jasper

vibber. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

Ik ben Jasper, begonnen als Trainee bij vibber, maar inmiddels volledig werkzaam als consultant. In november 2016 begon het allemaal. Ik zat in de afrondende fase van mijn studie Bedrijfskunde MER en ik was op zoek naar een afstudeerplek. Hiervoor had ik een aantal eisen: graag een relatief kleine organisatie die vernieuwend was en het liefst gerelateerd aan automotive. Na wat research kwam ik bij vibber terecht. Vooral Asset Management, wagenparkbeheer en projectmanagement spraken mij enorm aan. Vibber had op dat moment geen vacature voor een afstudeerplek, maar na wat mailcontact mocht ik toch op bezoek komen. Bij vibber is er namelijk altijd ruimte voor nieuw, aanstormend talent.

Eerst afstuderen; daarna het traineeship

In februari 2017 mocht ik beginnen met mijn afstudeertraject bij vibber. Direct op dag één werd mij duidelijk dat hier afstuderen niet eenvoudig zou worden. Er worden namelijk hoge eisen gesteld. Zo werkt Vibber aan de hand van de DMAIC cyclus uit Lean Six Sigma. Mijn afstudeeropdracht heb ik met behulp van deze methode uitgewerkt en dit was heel waardevol. Ik leerde direct de werk- en denkwijze van vibber kennen en begreep beter waar mijn collega’s mee bezig waren. Na het voltooien van mijn afstudeertraject mocht ik meelopen met de consultants. Zo heb ik verschillende organisaties bezocht en deed ik veel kennis op over de klanten en werkzaamheden van vibber.

Tijdens mijn afstuderen is vibber gestart met het ontwikkelen van het traineeship. Na het behalen van mijn diploma kreeg ik de kans om het traineeship te starten. Ik hinkelde kort op twee gedachten: ga ik dit doen of ga ik tóch nog een master-studie doen? Een aantal punten waren voor mij doorslaggevend, waardoor ik koos voor het traineeship:

Hoe zag mijn week eruit?

Het traineeship bestaat uit ongeveer 12 uur per week training, theorie en het uitvoeren van opdrachten. Alle trainingen worden gegeven door consultants van vibber. Het voordeel hiervan is dat de theorie wordt gecombineerd met praktijkvoorbeelden. Hierdoor wordt de theorie begrijpelijker en kom je als trainee te weten welke situaties zich voordoen als je consultant bent bij vibber. Naast de presentaties en theorie wordt er van de trainee verwacht dat hij/zij zich inleest in de verschillende onderwerpen. Ook maak je verschillende opdrachten, die na elke training worden toegelicht. Als trainee krijg je vervolgens de tijd om de opdracht uit te voeren, waarna je de resultaten presenteert aan de opdrachtgever en/of alle vibbers. Tijdens het traineeship worden dus ook je presentatie-skills getraind.

De overige werkweek bestaat uit het meelopen met collega’s en/of het zelf uitvoeren van projecten. Het eerste halfjaar heb ik met alle collega’s van vibber meegelopen. Tijdens deze meeloopdagen maak je kennis met het project waar de consultant op dat moment mee bezig is. Als snel draai je mee in het project en ben je volledig teamlid. Het voordeel hiervan is dat je er zo ook achter komt welke projecten of onderdelen van projecten je interessant vindt. Vervolgens krijg je de vrijheid om je op dat gebied te ontwikkelen. Met de juiste coaching en sturing van een ervaren consultant word je bij vibber echt opgeleid tot een veelzijdige consultant.

Nu is het jouw beurt…

Al met al ben ik heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om een traineeship te volgen bij vibber. Ik heb er een superleuke baan aan overgehouden én ik mag nu zelf begeleiding geven aan nieuwe trainees. Wil jij ook in een korte tijd veel leren en ontdekken waar jij blij van wordt? Ontdek het traineeship van vibber en meld je aan!

Alles over het traineeship

vibber. Toekomstgericht met aandacht voor continuïteit en duurzaamheid.

wat ons bezighoudt
Benieuwd wat ons bezighoudt? Hier vind je ons nieuws, onze cases, blogs en meer.

Vibber

ontdek vibber in onze toffe bedrijfsvideo

W&D consultants en WEL Company, twee bedrijven, één DNA. Humor, strijdlust en broederschap. Beide gestart vanuit een passie voor...

Projects

duurzaam assetmanagement bij Irado (video)

Vibber is door Irado gevraagd om duurzaam assetmanagement op te zetten. In de vorm van een volwaardige afdeling en de implementatie van...

vibber gecertificeerd implementatiepartner van Ultimo Software

Vibber en Ultimo hebben een overeenkomst getekend! Vibber gaat als gecertificeerd implementatiepartner van...

Vibber

van W&D consultants en WEL Company naar vibber

Twee bedrijven, één DNA. Speciaal voor de lancering van vibber creëerden wij een uniek boek dat het...

Projects

digitalisering van aftersales binnen Toyota

Binnen steeds meer automotive organisaties is een digitale transformatie van aftersales-processen zichtbaar....

Projects

Looije Verpakkingen: vooruit in facilitymanagement

Looije Verpakkingen: vooruit in facilitymanagement Looije Verpakkingen is in de afgelopen jaren sterk...

Projects

wagen- en materieelparkbeheer Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis stond voor de uitdaging om haar eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen...

People

autonomie en zelfsturing implementeren bij Neo-Mundo

Mijke Eggink, eigenaresse van Neo-Mundo, is gefascineerd door de theorieën over autonomie en zelfsturing...

Vibber

vibber academy

Vibber staat voor vooruitgang en beweging. Om dit te realiseren, is persoonlijke ontwikkeling en het werven van kennis binnen jouw organisatie een must. Door hierop te focussen,...

People, Projects

aftersales bijdrage: hét antwoord op dalend rendament

Het rendement binnen de automotive-retail (en dan vooral van dealerbedrijven) staat al jaren onder de druk....

Audits

onafhankelijk audit bureau: controleren bij Mitsubishi Motors

Hoe betrouwbaar auto’s ook zijn, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen de garantietermijn iets...

Meer weten?

Neem vooral contact met ons op!

Bandijkweg 46A
2676 LJ Maasdijk

hallo@vibber.nl
+31 (0) 174 730 419

© 2021 vibber B.V.